Prema planu uređenja javnih površina Grada Zadra u izbornoj godini neće se ništa događati po pitanju uređenja Trga tri bunara, Trga sv. Frane te nastavka arheoloških radova na gradskoj tržnici.

U odjelu za graditeljstvo i prostorno planiranje predviđeno je da se sva ta tri projekta financiraju iz komunalnog doprinosa. Međutim, 50 tisuća kuna koliko je upisano u tablici za svaki od ta tri projekta, označava tek inicijalna sredstva, odnosno da se to planira, ali ne u ovoj godini.

Zbog izostanka novca u gradskoj blagajni, nastavak arheoloških istraživanja lani je odgođen, a ove godine je tek u planu. Procjena vrijednosti tog posla je 2.150.000 kuna.

Za uređenje Trga tri bunara procjena vrijednosti je osam milijuna kuna. Na tom povijesnom lokalitetu pretvorenom u parkiralište obavljena su arheološka istraživanja, još uvijek se ne zna kako će se urbanistički srediti taj potez Arsenal - Kaštel tako da je uređenje Trga tri bunara već godinama u planu. Projektnu dokumentaciju potpisuje "AB Forum" Ive Letilović i Igora Pedišića.

Uređenje Trga sv. Frane također je u vezi s EU projektom uređenja kompleksa sv. Nikole. Procjena vrijednosti radova, na osnovu troškovnika iz zadarskog arhitektonskog studija "Forum", projektanta Ante Uglešića, za taj trg iznosi 10 miljuna kuna. Status uređenja te javne površine vremenski je neodređen.

Ove godine bi jedino Krekić Avangrad, nositelj radova na Providurovoj palači, trebao sanirati Trg Petra Zoranića i Poljanu Šime Budinića. To su posljednje javne površine uređene od strane Grada Zadra koje su loše napravljene a koje su kao dio gradilišta toliko oštećene da je to tužno vidjeti u usporedbi s onim trgovima koji su popločani davno, u prošlom stoljeću.

U planu Odjela za graditeljstvo za 2020. godinu, Trg tri bunara bio je zastupljen s arheološkim istraživanjima s 200 tisuća kuna, a Trg sv. Frane s 50 tisuća kuna, a druga faza arheoloških istraživanja na platou pijace s pola milijuna kuna. U planu za 2021. novina je samo u tome što su upisani iznosi tih investicija - ukupno 20.5 milijuna kuna. I već su dugo u najavama lokalnih političara.