Na Općinskom sudu u Zadru osuđen je 39-godišnjak koji je 27. kolovoza u 04:30 sati u apartmanu u mjestu Gajac napao svoju 27-godišnju suprugu.

Prema navodima iz presude, 39-godišnjak je počinio nasilje u obitelji na način da je, u vidno alkoholiziranom stanju, bez ikakvog povoda, verbalno napao svoju suprugu pogrdnim riječima: "Je** ti Bog mater, ti si zvala policiju, gdje si ti bila je** ti Bog mater u pič**!" Ove je riječi ponovio više puta, a nakon toga je počeo razbacivati stvari po apartmanu, što je kod supruge prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost.

Okrivljenik je priznao krivnju, izrazio žaljenje te obećao da se to više neće ponoviti. Zadarski sud mu je to uzeo kao olakotnu okolnost, uz loše imovno stanje i dosadašnje nekažnjavanje, dok otegotne nije našao. Kao kazna izrečena mu je mjera zabrane približavanja i uznemiravanja supruge u trajanju od 8 mjeseci, s tim da joj se ne smije približavati u zatvorenom prostoru na udaljenosti manjoj od 2 metara, a na otvorenom prostoru na udaljenosti manjoj od 5 metra.