U rujnu smo iz gradske uprave dobili podatak o tome da je vraćeno 10 poslovnih prostora iz porfelja Grada Zadra. Razlog tome uglavnom je bio u epidemiološkim mjerama koje su dovele do potpunog zatvaranja života. Početkom 2021. godine, taj je broj povećan na 13. Nadamo se da će na tome i ostati.

- Zakupnici su raskinuli ugovore o zakupu poslovnog prostora, a da su ugovori ostali važeći Grad bi od najma tih prostora do kraja 2020. uprihodio još 466.028,78 kuna, informacija je koju smo dobili iz Odjela za financije.

O kojim se poslovnim prostorima radi, navodi se iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom. Otkazani poslovni prostori nalaze se na sljedećim adresama: Biskupa J. Divnića br. 2, Borelli br. 1 i br. 7, Don Ive Prodana br. 7., J. M. Dalmatinca br. 7., Mali Iž - Uvala Knež, M. Klaića br. 5., poslovni prostor u zgradi MO Veli Iž, Obala kneza Branimira br. 18., Stjepana Radića br. 28 i Stomorica br. 1.

Grad Zadar će nastojati te prostore iznajmiti ponovno putem natječaja čiji će rezultat dati pravo stanje stvari s obzirom na korona krizu.