Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom iz Zadra, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela.

Sumnjiči ga se da je u razdoblju od 2015. do 2020. godine na području Zadra u namjeri protupravnog stjecanja imovinske koristi, usmeno ugovarao posudbe novca s 34-godišnjakom, koje su bile u nerazmjeru s iznosom od 300 tisuća kuna koji mu je oštećeni morao vratiti. Kako bi naplatio dugovanja, ozbiljno mu prijetio da će napasti njega i njegovu obitelj. 

Zbog straha za sigurnost sebe i svoje obitelji 34-godišnjak je isplaćivao novac na ime duga i kazni koje mu je nametnuo zbog kašnjenja u povratku duga. Na taj način ga je materijalno oštetio u iznosu većem od 700 tisuća kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga doma i osobnog vozila koje 63-godišnjak koristi te je pronađena automatska puška i 1014 komada različitog streljiva.

Oružje i streljivo su mu oduzeti te se protiv 63-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Lihvarski ugovor, Iznuda te Nedozvoljeno posjedovanje i izrada oružja i eksplozivnih tvari.

Također se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.