Iako se u 2019. godini govorilo i najavljivalo kako će se u sklopu EU projekta REVIVAL obnoviti bunker na prostoru današnjeg TIZ-a, bunker najbliži Gradu ispao je iz igre.

Razlog tome je izostanak suglasnosti Lignuma, suvlasnika terena na kojem se nalazi taj bunker. A oni kažu da nemaju ništa s tim bunkerom, ali imaju sudski spor s Gradom Zadrom oko komunalnog prostora TIZ-a, pa im stoga nisu mogli dati suglasnost za revitalizaciju bunkera.

I tako je izostala potpora projektu koji se radi s talijanskim partnerima, a izgubilo se dragocjeno vrijeme. Bunker na TIZ-u ostat će i dalje zapušten, skrovište za tko zna koga, a trebao je biti turistička atrakcija.

Bunker s više prilaza trebao je postati izložbeno - koncertni prostor s interaktivnim video zidom za sve informacije o sustavu bunkera u Zadru. Iz njega se trebalo kretati na turu po obrambenom sustavu od 200-njak bunkera.

Njih je otkrio, prebrojao i dokumentirao Jurica Vučetić, kojem je taj dio vojne povijesti strast ali i vrijedno djelo. Vučetićeva otkrića koristio je zadarski student Zlatko Gašić, koji je diplomirao na temu Geografska analiza talijanskih bunkera na području Zadra.

Iako onaj na TIZ-u ima četiri ulaza i tri prostorije, nositelji EU projekta dali su se u potragu za novim bunkerom u Zadru.

Našli su ga na prostoru k.o. Bokanjac na neurbaniziranom području za razliku od onoga uz Tuđmanovu i Ulicu Josipa bana Jelačića. Ali s dobrom voljom vlasnika terena za opće dobro.