Udruga „Žene u Domovinskom ratu- Zadar" će tradicionalno 13-tu godinu za redom na poseban način obilježiti godišnjicu oslobodilačke akcije "Maslenica", molitvenom hodnjom od Zelenog Hrasta do spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u Pridrazi, pod nazivom Koracima nade u istinu.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera zbog širenja bolesti uzrokovane virusom COVID-19 i preporukama Civilne zaštite Zadarske županije ove godine je smanjen broj sudionika na 25 osoba, iako se cijeli program odvija na otvorenom prostoru. 

Obilježavanje započinje okupljanjem kod Zelenog Hrasta u nedjelju 24. siječnja 2021.g u 08:00 sati, a dolazak u Pridragu je predviđen oko 15:00 sati. 

- Hodajući dionicom Zeleni hrast-Islam Latinski-Islam Grčki-Kašić-Smilčić-Paljuv-Novigradsko groblje-Pridraga, posjetit ćemo sva spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, zapaliti svijeće, te molitvom odati počast najvećoj žrtvi koju su ti ljudi nesebično dali za slobodu koju danas imamo. Obaveza nam je dostojanstveno obilježiti akciju, koja je bila od velike važnosti za našu Domovinu, a poglavito za našu Zadarsku županiju, ističu iz Udruge. 

Ovom operacijom je oslobođeno trinaest sela u zadarskom zaleđu, morski tjesnac Novsko Ždrilo, Zrakoplovna baza Zemunik, prostor zračne luke Zadar, te brana Peruća kod Sinja.

Hodnja je posvećena svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima, hrvatskim ratnim vojnim invalidima, umrlim i živim hrvatskim generalima koji su planirali i proveli VRO Maslenica: Janku Bobetku, Anti Gotovini, Anti Rosi, Mirku Norcu i Mladenu Markaču.