NOVO Iz PU ličko-senjske jutros su dostavili rezultate očevida teške prometne nesreće:

- Jučer u 15,55 sati na dionici državne ceste broj 50, u mjestu Ričice, 56-godišnjak iz Splita upravljao je teretnim automobilom splitske registracijske oznake, iz smjera Gračaca u smjeru Gospića, i iz za sada neutvrđenog razloga prešao na suprotnu kolničku traku kojom prilikom je prednjim dijelom teretnog automobila udario u prednji dio osobnog automobila zadarske registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnjak iz Gračaca. Vozač osobnog automobila je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok je vozač teretnog automobila lakše ozlijeđen.

RANIJE Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC50 Gračac-Sveti Rok, izvijestio je večeras Hrvatski autoklub.

Prema informacijama iz Policijske uprave ličko-senjske, u mjestu Ričice kod Lovinca sudarili su se teretno vozilo splitskih registracijskih oznaka te osobni automobil zadarskih registracija. Od posljedica sudara na mjestu je poginuo 61-godišnji vozač automobila zadarskih registracija, a ozljede je zadobio i vozač teretnog vozila, koji je prevezen u bolnicu.

Zbog očevida još uvijek je zatvoren promet ovom dionicom, a vozila se upućuju na obilazak državnom cestom Lovinac-Gornja Ploča-D1-Udbina-Gračac i obrnuto.