Grad Zadar raspisao je natječaj za uslugu stručnog nadzora nad rekonstrukcijom Ulice dr. Franje Tuđmana, kojom će se 55 metara ceste, od Puta Murvice do križanja s Ulicom bana Josipa Jelačića, pretvoriti u četverotračnu cestu, s prioritetom za vozila javnog prijevoza i biciklističkom stazom. Kako smo nedavno pisali, na natječaj procijenjene vrijednosti 16 milijuna kuna javilo se šest građevinara, s ponudama u rasponu od 17,9 do 20,1 milijuna kuna.

Stručnim nadzorom osigurat će se usklađenost građenja s građevinskom dozvolom, glavnim projektom i drugom projektnom dokumentacijom, a  mora ga provoditi više nadzornih inženjera odgovarajuće struke (ovlašteni inženjer građevinarstva, elektrotehnike i geodezije). Procijenjena vrijednost posla je 480.000 kuna bez PDV-a.

Rok završetka radova nad kojima se vrši nadzor je 11 mjeseci od dana uvođenja u posao. Maksimalan rok za uvođenje u posao izvođača je 30 dana od dana potpisa ugovora za izvođenje radova, koji se prema priloženom tekstu natječaja "očekuje početkom 2021. godine".

Samo nadzor može uvesti izvođača radova u posao.