Tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti nadzora vozila i vozača u cestovnom prometu na području Policijske uprave zadarske u cilju postizanja optimalnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, odnosno smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 402 vozila i vozača, a poduzeli su 114 represivne mjere.

Alkotestirano je 123 vozača, od kojih je 13 bilo pod utjecajem alkohola, dok je ukupno 42 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 3 vozila.

U tom se vremenu dogodilo šest prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

U nedjelju, 17. siječnja u 2 sata u ulici Bleiburških žrtava u Zadru, prilikom kontrole prometa zatečen je 24-godišnji vozač kako upravlja osobnim automobilom BMW zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,75 promila, što je najviša koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.

Vozač je smješten u prostorijama policije do otrežnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 16. siječnja u 19.44 sati na A-1, na dionici između Zadar 1 i Zadar 2, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač" snimili 43-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao vozilom Honda nedopuštenom brzinom od 217 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je na izdan Prekršajni nalog uz kaznu od pet tisuća kuna.

Policija poziva na odgovorno ponašanje u prometu uz dosljedno pridržavanje prometnih pravila i propisa, posebice u slučaju zimskih uvjeta na cestama i nepovoljnih vremenskih prilika.