Održan je izborni zbor HSP-a podružnice Benkovac, priopćili su iz te stranke.

Za predsjednika HSP-a Benkovac izabran je Elvis Pilipović, za dopredsjednike Jere Ledenko i Nediljko Zelić, za tajnika je izabran Predrag Kokić, dok je za rizničara izabran Emil Šunić. Izvršni odbor Podružnice još čine Matko Petrović, Tomislav Ušljebrka, Duško Marić i Matej Erlić. Nadzorni odbor je izabran u sastavu: Darko Erlić, predsjednik te članovi Mile Brkljača i Mate Jurjević.

Novoizabranim dužnosnicima Podružnice Benkovac čestitao je povjerenik HSP-a za Zadarsku županiju Mate Lukić. Kako je vidljivo na fotografijama koje su poslali iz same stranke, Lukić se rukovao s jednim od njih, iako je voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra koja upozorava građane na važnost pridržavanja epidemioloških preporuka, među kojima je izbjegavanje rukovanja i fizičko distanciranje. S druge stane, svog stranačkog kolegu očito nije upoznao ni s mjerom nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru. Ostali su ih nosili.

- Benkovac je drugi grad po veličini u Zadarskoj županiji s 41 naseljem i veoma je značajan u političkom smislu. Jako je bitno da smo pomladili vodstvo, a to ćemo činiti i u svim ostalim podružnicama koje ustrojavamo. Ovaj grad ima ogroman potencijal u svim segmentima, a mi ćemo kao nezaobilazan politički faktor itekako sudjelovati u svim promjenama koje se budu događale, priopćio je na stranačkom okupljanju.