Snijeg povremeno i mjestimice pada u unutrašnjosti. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni te poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme, izvijestio je jutros HAK o stanju na cestama.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II, državnu cestu DC1 Slunj-Gračac-Knin, staru cestu kroz Gorski kotar Zdihovo-Delnice-Kikovica (DC3) i DC23 Kapela-Žuta Lokva-Senj.

Zbog vjetra za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, a samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC25 Gospić-Karlobag i Paški most.

Na A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti LC58017 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila)

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti: prema Rijeci ili Istri nema prohodnih cestovnih pravaca, a prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (A1-DC50-DC27) i obrnuto.