Načelnik općine Privlaka, Gašpar Begonja pohvalio se preko TZ Privlake o kupnji kontjenera za obitelj imenom i prezimenom.

Općinsko vijeće donijelo je jednoglasnu odluku kojom se kupio kontejner za stanovanje za šesteročlanu obitelj koji ima sve uvijete za stanovanje. Naime, ovaj kontejner koji je Općina Privlaka kupila otišao je u prave ruke, gospođa Lidija i njen suprug dragovoljci su Domovinskog rata. Nažalost gđa. Lidija je i 30 postotni ratni vojni invalid. S njima žive još sin, nevjesta i dvoje djece. 

- Drago mi je da smo pomogli onima koji su se 90-tih borili da bi svi skupa bili tu danas, poručio je političar Begonja.

Kontejner ide za obitelj u Mošćenici čija je kuća oštećena u potresu, dobila crvenu oznaku i neupotrebljiva za život.

Općina Privlaka za kupnju ovog kontejnera i transport do Mosćenice izdvojila je 87.000,00 kuna.  U akciji su pomogli koncesionar Željko Zorić koji je sa sinom Alenom  spojio električne energije u kontejner, dok je Nikola Kosanović , inače privlački ribar kao volonter pomogao u montaži. 

Istodobno je u Petrčanima pokrenuta akcija prikupljanja donacije za kupnju kontejnera, također određenoj obitelji.

Akciju prikupljanja novca pokrenuo je Zoran Martinović Moro, a odvija se preko župnog ureda. Tamošnji župnik, don Ante Sorić oglasio je način prikupljanja donacija tijekom ovog vikenda. U Petrčanima za kupnju kontejnera ciljano skupljaju 35 tisUća kuna, koliko je cijena kontejnera.

Povodom akcije kontejner koje na Baniju šalju Turci i Mađari, ne bi bilo zgorega da i zadarska bolnica pošalje one koje su dobili prošlog travnja  iz  opreme civilne zaštite. Bolnica ima toliko vlastitog kapaciteta kao i okolnog prostora koji je ipak humaniji nego li ti kontejneri na parkiralištu koji su psihološki više loša slika nego bilo kakva potreba.