Aglomeracija, grandiozni posao na ugradnji sustava kanalizacije ugovoren u mandatu gradonačelnika Branka Dukića, počet će 19. siječnja.

Nositelj radova projekta na području Bokanjca je Strabag, izabran na ponovljenom natječaju s ponudom od 201 milijun kuna. Rok kao i za sve projekte aglomeracije bit će 36 mjeseci.

Prema informacijama Grge Peronje, direktora Odvodnje koja u tom EU modelu preuzima ulogu investitora, gradilište je već prijavljeno. Ono će biti postavljeno na području Bokanjca, gdje već bude dogovaralo izvođačima radova. Kada se usuglase voditelj projekta, izvođač i nadzor u trećem tjednu siječnja, Strabag će biti uveden u posao, najavio je Peronja.

Odvodnji je kao veliki podizvođač radova prijavljen MIAB iz Šibenika, firma specijalizirana za sve vrste radova vezane uz izgradnju, puštanje u rad i održavanje građevina u sustavima pitkih i otpadnih voda.

Ugovor sa Strabagom potpisan je polovicom prosinca. Prema tom ugovoru, od 201 milijun kuna na sustav fekalne odvodnje otpada 86.4 milijuna kuna, dok je za oborinske odvodnje troškovnik na 94 milijuna kuna. Na Bokanjcu će se rješavati i sustav vodoopskrbe za 9.5 milijuna kuna, tako da uz nogostupe koji će se izgraditi za 11.6 milijuna kuna, neće više biti uličnih potopa.