U Ravnateljstvu zadarska bolnica jučer je poništen natječaj za 25 radnih mjesta, otvorenih na određeno zbog potreba na COVID odjelima.

Tražilo se 16 medicinskih sestara i tehničara te devet njegovateljica, odnosno njegovatelja. 

Ishod nula. Na tržištu slobodne radne snage nema kandidata za taj posao, što je ravnatelj Bolnice, dr. Željko Čulina i očekivao. Potraga za onima koji najviše i neposredno rade s COVID pacijentima, bezuspješna je i u drugim bolničkim ustanovama. 

Zadarska bolnica ima 1 400 zaposlenih i jedino što može pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Darija Katuša, reorganizacija je unutrašnjih resursa na liječenju oboljelih od COVID-a, čiji se broj srećom, posljednjih dana smanjuje. Da nije tako, bio bi otvoren još jedan COVID odjel, doznajemo u zadarskoj bolnici.

Natječaj je poništen za stalno radno mjesto prvostupnika laboratorijske dijagnostike, jednako važnog jer se radi o stručnoj osobi koja među ostalim radi analize testova na koronavirus. Natječaj za to radno mjesto, međutim, nije poništen zato što nije bilo kandidata, nego zato što je glavna sestra Bolnice imala potrebe i njih testirati.