Zadarska nadbiskupija pozvala je župljana da se odazovu humanitranoj akciji prikupljanja pomoći za stradalnike potresa na području Siska i Petrinje.

Otvorili su broj telefona te objavili svoj žiro račun na koji se mogu uplaćivati novčana donacije.

Uz to je nadbiskup Želimir Puljić uputio je Pismo župnim uredima i samostanima u Zadarskoj nadbiskupiji u kojima sve poziva da se uključe u prikupljanje pomoći za pogođene potresom na sisačkom području. U tom pismu davane su upute kako vjernici mogu uključite u akciju Caritasa i Zadarske nadbiskupije.
a. Narednim nedjeljama nakon sv. Mise prikupljajte na vratima crkve sredstva na ovu nakanu. Prikupljeni novac koncem radnog tjedna uplatite na račun Caritasa ili ga položite u Ekonomat Nadbiskupije.

b. Obavijestite župljane i odredite vrijeme prikupljanja sljedećih artikala za vašu župu: konzervirane namirnice, pelene, toaletni papir, sapun i ostale higijenske potrepštine.

c. Neka se napravi popis raspoloživih smještajnih jedinica u župama koje su spremne za prihvat obitelji iz potresom pogođenih područja. Neka se Caritasu dostavi točan broj raspoloživih objekata s specifikacijom mjesta gdje se nalaze, adrese, broja raspoloživih ležajeva, kontakt telefonom i razdoblje na koji je vlasnik spreman ustupiti smještaj.

d. Dekani neka priprave prikladna mjesta za prikupljanje gore navedenih artikala te neka budu u trajnoj koordinaciji s Caritasom Zadarske nadbiskupije oko istoga.

Budući da će akcija pomoći i solidarnosti Zadarske nadbiskupije trajati do daljnjega, potrebno je akciju provesti koordinirano, navodi nadbikup Puljić.