Akcija prikupljanja pomoći na Višnjiku, namijenjene stradalima od potresa na područje Petrinje i Gline, sinoć je završena. Kako nam je rekao načelnik Gradskog stožera civilne zaštite Ante Babić, skladišta na pogođenom području u koje se slijevala pomoć iz cijele Hrvatske zatrpana su, pa se namirnice i potrepštine više nemaju gdje distribuirati.

- Pričekat ćemo petnaestak dana i eventualno početi prikupljati pomoć kada se ovo što je do sada donirano potroši. Ljudima će zasigurno pomoć biti potrebna duže vrijeme pa ćemo pratiti stanje na terenu, kaže Babić.

Svi koji su prikupili donacije ili to ipak namjeravaju učiniti trebaju se javiti gradskom Crvenom križu, s kojim će se dogovarati daljnji koraci.

Što se tiče same akcije koja je trajala dva dana, s Višnjika je prema stradalom području upućeno šest šlepera. Svaki od njih bio je ciljano napunjen potrepštinama za pojedino skladište, ovisno o tome čega je najviše nedostajalo. Prva dva šlepera upućena su u Petrinju i Sisak, dva su zatim upućena prema selima pogođenima potresom, a posljednja dva sinoć su stigla u Glinu i naselje Madžari.

U tijeku je koordinacija gradskog i županijskog stožera oko pomoći ljudima koji su smješteni na zadarskom području.