Iz Sportskog centra Višnjik objavili su kako su dobili božićni dar u obliku balona za tenis.

Zahvat podizanja balona nad trima terenima s betonskom podlogom Ministarstvo sporta i turizma sufinancirat će s 325 tisuća kuna. Ukupna cijena bit će poznata natječaju koji će biti objavljen  nakon nove godine jer je šest mjeseci rok za potrošnju novca iz Ministarstva.

- Bit će to najmoderniji balon  koji postoji na tržištu s led rasvjetom, grijanjem i svime što će biti ugrađeno, kazao je direktor SC Višnjik, Denis Karlović. On podsjeća kako su lani iz istog izvora dobili pola milijuna kuna za gradnju tri tenisak terena s betonskom podlogom.

Direktor Karlović ne sumnja kako će Zadar imati suvremen i najbolji teniski centar u Hrvatskoj.

Svojedobno osmišljen i prihvaćen plan ulaganja u teniski kompleks u sklopu Sportskoga centra Višnjik u predstojećem će razdoblju ući u sljedeću fazu realizacije. Nakon podizanja i opremanja, uključujući i postavljanje rasvjete, sedam terena sa zemljanom podlogom - od čega je jedan teren glavni i s mogućnošću postavljanja tribina za nekoliko tisuća gledatelja - kao i triju terena s najkvalitetnijom mogućom betonskom podlogom, sljedeća faza je podizanje balona nad trima tvrdim terenima, objavili su iz SRC Višnjik.

Balon nad trima terenima s betonskom podlogom omogućit će uporabu tih terena cijelu godinu.

- To će u praksi značiti niz novih radnih sati i za natjecateljski i za rekreacijski tenis. SC Višnjik na taj će način u svako doba godine biti još atraktivnije i privlačnije odredište brojnim tenisačicama i tenisačima bez obzira jesu li početnici, natjecatelji ili rekreativci i kao takav i mjesto prikladno za organizaciju i održavanje kampova, priprema, različitih turnira domaćega i međunarodnoga karaktera i slično. Ubuduće će svi iz teniskoga miljea, kad dođu na Višnjik, imati optimalne uvjete jer će im pri ruci biti i dvorane i bazen i trim staza i drugi naši sadržaji kojima će se moći koristiti za sve svoje programe i aktivnosti, ustvrdio je  Denis Karlović.

Zadar je, podsjećamo, biti središte svjetskog tenisa s turnirom kojeg je organizirao teniski broj 1, Novak Đoković.