Na izmaku 2020. godine odlučili smo provjeriti aktivnost saborskih zastupnika iz Zadra. Već je poznato kako je s preko 400 javljanja za riječ apsolutni rekorder Miro Bulj (Most). Ovaj aktivni Sinjan je kao zastupnik IX. izborne jedinice svoju aktivnost dokazao i na terenu u Zadarskoj županiji.

Od saborskih zastupnika, koji su podrijetlom sa zadarskog područja, nitko nije uspio ući u krug 13 naglasnijih koji su od srpnja, kada je novi saziv Sabora konstituiran, upisali više od stotinu javljanja za riječ, najviše u replikama.

Najbliže tom pragu s 86 javljanja stigla je SDP-ova Sabina Glasovac, koja je i u prošlom sazivu bila najaktivnija saborska zastupnica iz Zadarske županije. Slijede je stranački oponenti iz HDZ-a, Grozdana Perić s 85 te Rade Šimičević sa 69 javljanja za riječ. Iako su dobro plaćene da budu predstavnice građana u tom zakonodavnom tijelu, Renata Sabljar-Dračevac i Nikolina Baradić jedva se čuju u Saboru. Nedavno smijenjena predsjednica ŽO SDP-a u Saboru je govorila 14 puta, dok se mlada HDZ-ovka sa saborske klupe "dizala" čak upola manje (7) puta i to samo kako bi replicirala.