Gradsko vijeće s 41 točkom dnevnog reda danas se odvija putem internetske platforme. Prije prelaska na proračun, donošenja prostornih planova, programa financiranja udruga i sl. vijećnici odrađuju Aktualni sat, u kojemu postavljaju pitanja gradonačelniku Branku Dukiću.

Prijenos je počeo destrukcijom Ante Rubeše koji je puštao Stublićevu pjesmu "U Čikagu su gangsteri opljačkali narod cijeli"..., a trebalo je skoro pola minute da tehnička služba skine "nepoćudnog" sudionika. "Ne ide ovo Zvone, ajmo ispočetka", vikao je Rubeša kad je Irena Dragić upala u tehničke probleme oko zahtjeva za skidanje 39. točke s Dnevnog reda. Kako nije uspjela obrazložiti svoj zahtjev, a Vrančić je na dnevni red stavio glasanje o njemu, Gaši je prijavio povredu poslovnika.

Vrančić je zaključio da Rubeša namjerno ometa sjednicu te mu je izrekao opomenu.

- Vijećnicima se mora osigurati normalan red, izglasan je dnevni red prije nego smo se čuli. Zašto je ona dvorana plaćena 400 milijuna, je li se moglo organizirati da na neku livadu idemo, da možemo komunicirati u miru. Dvorana prima 8.000 ljudi, nas je 31, bio je uporan Rubeša, koji je tvrdio i da je tražio skidanje 35. točke s dnevnog reda, ali ju nije uspio prijaviti dok se nije već glasalo. Nakon prepirke s Vrančićem Rubeša je (odjeven u majicu s likom Dragana Ranja) isključen s prvog dijela sjednice.

Iznenađujuće, opet se pojavio u "eteru".

"Ne mogu se spojiti, zašto", pitao je Rubeša s profila kolege iz Akcije mladih Antonija Bausa, koji je zbog opstrukcije također "udaljen".

"Branko, molim Vas zaštite me", čuo se Rubeša dok je i Baus isključivan.

Nakon više sličnih javljanja tijekom dnevnog reda, obojica su oko 11 sati trajno isključeni sa sjednice.