Grad Zadar u sljedećoj će godini iz proračuna financirati udruge iz Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata. Što se tiče programa namijenjenog hrvatskim braniteljima i udrugama iz Domovinskog rata, njegov cilj je "očuvanje stečevina i ublažavanje negativnih posljedica Domovinskog rata te jačanje sustava skrbi za braniteljsku i stradalničku populaciju i članove njihovih obitelji".

Psihosocijalna zaštita sudionika i stradalnika Domovinskog rata obuhvaća sufinanciranje programa 21 udruge, sufinanciranje honorara za dva stručna djelatnika Centra za psihosocijalnu pomoć Zadar, obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata, održavanje 89 grobnih mjesta poginulih hrvatskih branitelja, podizanje i održavanje spomen obilježja podignutih u znak sjećanja na važne događaje iz Domovinskog rata itd.

Na pomoć iz gradskog proračuna mogu računati: Udruga roditelja poginulih branitelja, HVIDR-a Zadar, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Zadra, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruga udovica hrvatskih branitelja, Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, Udruga hrvatskih civilnih stradalnika, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata, Udruga Žene u Domovinskom ratu, Udruga veterana IV. gardijske brigade, Udruga tenkista, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik, Udruga dragovoljaca HRM-a, Udruga 112. brigade, Udruga veterana Vojne policije i Udruga HVIDR-a „Donat".

Za pružanje psihosocijalne pomoć braniteljima i članovima obitelji stručni djelatnici angažirani su honorarno u Centru za PSP, kako se oboljeli od PTSP-a ne bi morali izlagati troškovima i neugodnostima čestih odlazaka u Psihijatrijsku bolnicu Ugljan. U sljedećoj godini, kako i u ovoj na izmaku, za ovu namjenu predviđeno je 560.000 kuna, dok bi taj iznos od 2022. trebao porasti na 600.000.

Novac se nije smanjivao udrugama iz 2. svjetskog rata i poraća, već je ostao na zacrtanih 30.000 kuna, za sve udruge koje se "svojim programima zalažu se za afirmaciju antifašističkih vrijednosti hrvatskog društva i hrvatske povijesti, a s druge strane i zaštitu pripadnika Domovinske vojske i stradalnika totalitarnih režima koji su vladali u Hrvatskoj do stvaranja samostalne i neovisne Hrvatske". Iznos će podijeliti "partizani" i "ustaše" - Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Zadra, „Hrvatski domobran", Udruga ratnih veterana Hrvatske - ogranak Zadar i Udruga logoraša antifašista.