Godini i pol dana nakon otvaranja Ulice Nikole Šubića Zrinskog, koju javnost percipira kao onu između Bolnice i Poliklinike, radovi na toj ulici još nisu završeni.

Trebali su biti do veljače 2019. godine, kako su to najavljivali investitori iz Hrvatskih cesta, a kad će - ne zna se. Problem je, kao što smo već puno puta pisali, u izmještaju trafostanice, zbog čega nije dovršen ni nogostup.

Nakon niza odgovora, tipa radi se projektna dokumentacija, pa se završava, pitali smo, naravno, putem e-maila Hrvatske ceste neka nam iskreno kažu o čemu se tu radi. Dobili smo odgovor:

Trafostanica će se izmjestiti po dobivanju građevinske dozvole. I na kraju postavili smo pitanje svih pitanja: Zbog čega projektnom dokumentacijom koju su radili Šibenčani (Građevinski projekt), nije predviđeno izmještanje tog objekta HEP-a, na trasi Ulice Nikole Šubića Zrinskog?

- Da vam bude iskren, i ja se to pitam, rekao nam je Ante Valentić koji je iz Gospića preuzeo zadarsku ispostavu 2014. godine (kao dio poslovne jedinice Zadar), a nakon što je taj projekt bio u postupku.

No, zbog nedovršene rekonstrukcije nema ni uporabne dozvole. Kad će, pitali smo Hrvatske ceste? U tijeku je postupak izmjene i dopune građevinske dozvole za obnovu državne ceste DC 407. Po ishođenju dozvole, bit će podnesen zahtjev za izdavanje uporabne dozvole, odgovaraju šturo iz zadarske ispostave Hrvatskih cesta.

Dodatno smo ih pitali, kada su i zbog čega predali zahtjev za izmjenom građevinske dozvole. U rujnu kažu da je Gradu Zadru upućen zahtjev od strane projektanta. U sklopu te izmjene je izmještaj trafostanice, pojasnio nam je Valentić. Kako se radi o istoj građevinskoj dozvoli, onda imamo pravo s aneksom ugovora koristiti istog izvođača radova, dodaje direktor.

Međutim, iz zadarske ispostave je proslijeđen odgovor da su "izmjene zatražene zbog korekcije projektne dokumentacije uvjetovane arheološkim otkrićima u ulicama M. Marulića i N. Šubića Zrinskog. Izmijenjena je kolnička konstrukcija da se otkrića konzerviraju te je korigirano raskrižje ulica N. Šubića Zrinskog i LJ. Posavskog", navodi se u odgovoru kojeg je malo teže prihvatiti s obzirom na to da gotovo i nije bilo arheoloških nalaza.