Preostali stanari zapadnog dijela Poluotoka danima su u mraku, jer nema javne rasvjete na Liburnskoj obali, od Male kapetanije do svjetionika, a niti uzduž Istarske obale. Sinoć je otplovio trajekt Juraj Dalmatinac koji je jedini svijetlio na potezu do Pozdrava suncu.

- Ne znaš kuda hodaš, nije ti svejedno, a ionako nema ni pasa navečer u tom dijelu Grada, dok u drugim dijelovima svijetli kao u Betlehemu, ispričala nam je u subotu Zadranka koja se prethodno uhvatila telefona kako bi vidjela u čemu je problem.

Prvo je prošlog tjedna zvala HEP u Zagrebu pa su je uputili na Elektru. Ako se razgovor snima kao što je automat upozorio, onda bi direktor Elektre imao što čuti i vidjeti kakva je komunikacija dežurnog koji mi se javio, napominje naša sugrađanka. Ipak je doznala da o javnoj rasvjeti brine Grad Zadar i na telefonski broj koji je dobila javio joj se ženski glas u Uredu gradonačelnika.

Uz ispriku što uznemirava, ispričala je ona i njoj sve što je muči i još dodala kako bi bilo poželjno da i oni na tom dijelu Poluotoka dobiju koju ukras. Ovako ne samo da su diskriminirani, već se kažnjavaju s mrakom.

Kako to već biva, uputili su gospođu Sanju u Odjel za komunalne poslove. Opet se javio ženski glas i ponovno ona kaže što je muči i dobije obećanje kako će to biti preneseno. Međutim, javne rasvjete i dalje nema, mrak je strah, a pomoć jedino ponekad može doći od medija.

Pritužba je tako stigla do pročelnika Robertina Dujele kojem je to bio prvi glas o ovom problemu. Izgleda da našu Sanju koja govori po "kualjsku" u gradskoj upravi nisu dobro čuli. Fotografije smo dobili od drugog stanara, pa neka vide nadležni kako zapadna strana Poluotoka već 10 dana izgleda.

Pročelnik Dujela odmah je reagirao i izjavio:

- Nemamo zavedenu prijavu u odjelu. No, građanima je omogućena i prijava kvara izravno tvrtkama koje imaju obvezu promptne reakcije. Odmah šaljemo ugovorenog izvođača (tvrtka Locum za zonu I) da ukloni smetnju. Vjerujemo da nije veći kvar u pitanju, već da je riječ o ispadu osigurača ili se senzor nije aktivirao. Ispričavamo se sugrađanima zbog poteškoća u radu javne rasvjete na Liburnskoj obali, kazao je Dujela.

Ubrzo nam je javio kako je ipak došlo do "vanjskog proboja u razvodni upravljački ormarić". Unatoč tome, pročelnik vjeruje kako će se problem riješiti do kraja dana. Tako je i bilo.

RANIJE