Na prvoj sjednici Županijske skupštine održanoj preko platforme Zoom u svega 2 sata izglasano je čak 30 točaka dnevnog reda. Jednu od rijetkih online rasprava izazvao je prijedlog proračuna Zadarske županije za 2021. godinu, planiran u iznosu 1.451.000.000 kuna, kojeg je i sam župan Božidar Longin nazvao optimističnim s obzirom na koronakrizu.

Amandman o nabavi novog sanitetskog vozila, kojeg je priložio Darko Pedić (HRAST), usvojen je kroz rebalans.

- U ovom mandatu nismo nabavili niti jedan osobni automobil za potrebe Županije jer kad sam vidio kako izgleda vozni park za prijevoz bolesnika, odlučio sam da se prvo ide u nabavku tih vozila. Mi smo tako nabavili 24 nova vozila za naše zdravstvene ustanove. Iza nas je teška godina u kojoj smo samo za potrebe bolnice izdvojili 4 milijuna kuna, a porasli su i troškovi prijevoza učenika. Kako će se puniti proračun, teško je predvidjeti, ali ćemo i dalje maksimalno pomagati zdravstvenim ustanovama kako bi pacijenti imali što bolje uvjete, rekao je župan Longin.

Radoslava Gregov (SDP) istaknula je kako je nelogično da su troškovi prijevoza učenika porasli kada se od ožujka do lipnja nastava održavala online. Umjesto župana odgovorio joj je Stipe Bjeliš (nezavisni) objašnjavajući kako je riječ o uvođenju dodatnih linija od ove školske godine, a sve zbog korona ograničenja u broju putnika. Gregov je ipak zatražila popis isplata tvrtkama zaduženima za prijevoz učenika.

Njezin stranački kolega Nino Mrčela proračun je ocijenio nerazvojnim, s čime se očekivano nije složio župan Longin.