Nakon što se u vrijeme lokcdowna i povećanog broja šetača nisu pokazale kao dostatno rješenje, kante za otpad od cort-ten čelika premjestit će se na zelenu površinu Muraja, dok će uz klupe biti postavljeni uobičajeni spremnici za otpad.

Zajednička je to odluka pročelnika za komunalne poslove Robertina Dujele i Ante Ćurkovića, čiji je Upravni odjel za EU fondove bio nositelj zahvata uređenja Muraja. U dogovoru s konzervatorima i projektantom Bogdanom Marovom, cort-ten kante dislocirat će se na drugu stranu, čime će se izbjeći i tragovi kojeg taj materijal ostavlja na dekorativnom betonu.

Pročelnik Dujela ističe kako su djelatnici Čistoće tijekom jučerašnjeg dana šest puta praznili te kante za otpad. No, to nije bilo dovoljno da bi se izbjegao neugledan prizor nastao uslijed velikog broja građana na Muraju, koji zbog epidemioloških mjera u šetnju nose "coffee to go". Kapacitet 25 postojećih cort-ten kanti stoga će biti pojačan s novih 10 većih kanti. One su naručene i trebale bi doći već u srijedu.

- Uz redovito pražnjenje, vjerujemo kako će to biti dostatno. Iako nas je Covid doslovce prepolovio, nećemo dozvoliti da građani isto osjete u dijelu komunalnog održavanja. Uz djelatnike Čistoće podršku će dati i Nasadi, poručio je Dujela.