Kad će se i kako održati najvažnija sjednica Gradskog vijeća Zadra, to danas nije odlučeno na relaciji gradonačelnik Branko Dukić - predsjednik Vijeća, Zvonimir Vrančić.

Na toj sjednici uz još jedan rebalans koji će biti umanjenje Gradskog proračuna za ovu godinu, trebao bi se usvojiti Proračun Grada Zadra za 2021. godinu. Proračun je ključ povjerenja gradske vlasti, za njega treba biti dovoljan broj ruku vijećnika koji će ga izglasati. A korona je pomahnitala i zna se da je nekoliko pročelnika u izolaciji.

Još ne znamo hoće li sjednica biti u ponedjeljak 21. prosinca ili utorak 22. prosinca, rekao nam je predsjednik Zvonimir Vrančić. O čemu ovisi? Ja je sazivam u dogovoru s gradonačelnikom. Ovisi o tome hoće li biti spremni materijali koji moraju biti dostavljni vijećnicima osam dana ranije, kazao nam je Vrančić.

Na pitanje kako će se sjednica odvijati, predsjednik GV je rekao uživo ili putem video konferencije. Danas su o tome, prema našim saznanjima, trebale biti konzultacije s predsjednicima klubova vijećnika. Jesu, s nekima su obavljene, doznajemo od predsjednika zadarskog vijeća.

S obzirom na to da predsjednici klubova oporbenih vijećnika danas nisu imali nikakve pozive iz gradske uprave, nije teško zaključiti kako je konzultirana samo koalicijska većina HDZ-a. Sve će se znati u ponedjeljak, najkasnije u utorak ujutro, poručio je predsjednik GV, Zvonimir Vrančić.