Lada Šokota dobitnica je nagrade za životno djelo za humanitarani rad prema prijedlogu zadarske Lige za borbu protiv raka, priopćili su iz te zadarske udruge koju vodi gradonačelnik Branko Dukkić.

"Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uputilo javni poziv humanitarnim Udrugama kako bi prijavili osobe zaslužne za humanitarni rad. Liga protiv raka kandidirala je našu Ladu Šokota, dugogodišnju članicu Lige protiv raka Zadar za tu nagradu. Odbor za dodjelu državne nagrade za humanitarni rad pregledao je sve prijave, pa tako i prijavu Lige protiv raka Zadar i ocijenio da je gđa. Lada Šokota veoma zaslužna za svoj humanitarni rad i da je ostvarila nagradu u najvišoj kategoriji: „ Nagrada za životno djelo u humanitarnom radu".
Nama je velika čast i ponosimo se našom Ladom, jer je ta nagrada i nagrada Ligi protiv raka Zadar.

Gđa Lada Šokota već dugi niz godina je član Lige protiv raka Zadar, a ujedno i član Predsjedništva. Jedna je od najaktivnijih članova Lige. Osim što se zalagala za uvođenje psihološke pomoći onkološkim bolesnicima i njihovim obiteljima sa područja grada Zadra i Zadarske županije, osmislila je i akciju „Smijeh kao lijek- smijehom protiv raka". To je godišnja predstava velikana hrvatskog glumišta. HNK Zadar; zatim turnir u pikadu Udruge slijepih i oftalmologa Opće bolnice Zadar; izložbu Filatelističkog društva; zatim akciju „Šah mat raku u organizaciji Lige protiv raka i Šahovskog kluba „Zadar"; organizirala razgovore na domaćim TV postajama i domaćim radio postajama s psiholozima, nutricionistima i onkološkim bolesnicima s ciljem edukacije istih kako medicinske tako i nutricionističke; surađivala je i organizirala koncerte s poznatim pjevačima Zadra i Zadarske županije: HGPD „Petar Zoranić", Klape „Intrade" i „Donat", proslava 50-godišnjice najstarijeg sastava „ Zadrani"; surađivala i organizirala književne i pjesničke večeri s poznatim književnicima i pjesnicima; osmislila Posudionicu ortopedskih pomagala u suradnji s Gradom Zadrom, Udrugom sestara milosrdnica i Domom za stare i nemoćne sv. Frane", te surađivala s ostalim udrugama za pomoć onkološkim bolesnicima.

a ovakvim akcijama senzibilizirali su se građani grada Zadra i Zadarske županije u pomoći onkološkim bolesnicima, navodi se u obrazloženju nagraašene Lade Šokte