Prije nekoliko dana izvršena je deklasifikacija, odnosno skinuta oznaka tajnosti s predmeta u kojem me Božidar Longin prijavio za prijetnju, objavio je županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač u prioćenju kojeg prenosimo u cijelosti:

Stoga mogu iznositi detalje iz predmeta, što do sada nisam mogao. Budući da institucije sistema u ovom slučaju pokazuju poraznu razinu političkog podaništva cijeli tijek postupka podijeliti ću sa javnošću, da bi bio pod lupom, kako bi svatko ponaosob mogao izvesti zaključak o etičnosti i zakonitosti radnji aktera u postupku. 

Iz zapisnika o zaprimanju kaznene prijave razvidno je kako Božidar Longin majicu sa fotomontažom koju sam nosio na županijskoj skupštini 23.07.2020 godine u znak protesta što je turski koncesionar u najboljoj turističkoj sezoni u povijesti RH uplati svega 1,8 milijuna kuna koncesijske naknade (Longin je tvrdio da ćemo dobivati 15-20 milijuna) hotimično stavio u krivi kontekst. Lažno je naveo da je tu fotomontažu prvi puta vidio kada mu je predočio njegov odvjetnik Ive Brkić. Istu je povezao sa mojim statusom na facebooku objavljenom 3 mjeseca kasnije iako jedno s drugim nema nikakve veze. Moju facebook objavu: "Političaru, dužnosniku, HDZovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj" iskonstruirao je kao prijetnju njemu a da u objavi nije uopće spomenut, sama objava je satirično pretskazanje političkih procesa u prenesenom značenju. 

U svrhu konstrukcije u prijavi navodi lažnu tvrdnju kako je kineski običaj peći pse na ražnju, općepoznata činjenica je da Kinezi jedu pseće meso, ali ga ne peku na ražnju. Tvrdi da je moja objava kod njega izazvala strah i bojazan za vlastiti život. Da bi isprovocirao što jaču reakciju institucija sistema Božidar Longin me u prijavi posredno povezuje sa terorizmom i pozivima na terorističko djelovanje te se poziva na autoritet premijera Plenkovića. Longin je osuđen za nasilništvo nad opernim pjevačem i nosio je novac u torbi tajnici stranke Blanki Pavošević, a moj dosje je čist, potpuno sam bezopasan. Nikada nisam bio nasilan, dapače meta sam, bačene su mi bombe u dvorište, dobivam prijetnje smrću, politički oponenti su primjenjivali fizičku silu nada mnom i Antom Rubešom.  

Usprkos toga i što je iz aviona vidljivo da se radi o konstrukcijama i lažnom prijavljivanju institucije reagiraju na način da mi se upada u kuću u 6 sati ujutro, maltretira obitelj, vrši pretraga doma, hapsi i privodi u policijsku postaju, drži me se cijeli dan i ispituje. Ta tortura od strane institucija sistema nije prestala do danas, oni još uvijek nešto dokazuju i istražuju očigledno po političkom naputku. S druge strane po mojoj utemeljenoj i dokazima potkrijepljenoj kaznenoj prijavi za lažno prijavljivanje do današnjeg dana ne poduzimaju ništa. Longinu nisu izuzeli mobitel i računalo (kao meni) kako bi ih pregledali iako je u medijima objavljeno da je moju objavu shvatio kao prijetnju tek 8 dana nakon objave dok se s njom prethodno izrugivao preko poruka sa svojim političkim istomišljenicima.

Sramota je da su u RH 2020 godine politički dužnosnici amnestirani od etičke, političke i kaznene odgovornosti dok politički nepodobne institucije sistema čereče po nalogu političara.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač

Iskaz župana Božidara Longina prilikom prijave Marka Pupića Bakrača