NOVO "Upravo sam bio u zgradi Županije, protokolirao zahtjev koji vam šaljem. Pogodite što, tamo svi normalno rade, a ima preko 200 zaposlenih dok se nama kao vijećnicima onemogućava normalan rad", javio je putem novog priopćenja za javnost Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih).

Putem zahtjeva u svom stilu zatražio je da mu osiguraju opremu potrebnu za sudjelovanje na online sjednici:

Sukladno pozivu koji ste dostavili u pogledu nedostatne opreme za prisustvo na predstojećoj 21. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije koju namjeravate održati elektronskim putem dana 14.12.2020 godine, molim da osigurate dostavu slijedeće opreme na adresu mog prebivališta:

- Računalo, slušalice, web kameru, te uređaj za bežično povezivanje na Internet dovoljne brzine da mogu sudjelovati u radu sjednice putem video konferencije (USB stick 4G generacije)

S obzirom na to da nisam stručan za povezivanje tih uređaja te budući da je vaša obveza da mi osigurate uvjete za prisustvo sjednici kao vijećnika, molim da mi osigurate spajanje gore tražene uređaje na lokaciji mog prebivališta uz prethodni dogovor sa mnom. Budući da ste organiziranjem ovakvog načina održavanja sjednice, unatoč što prema odluci Stožera civilne zaštite RH protuepidemijske mjere se ne odnose na sjednice predstavničkih tijela, na određeni način dali do znanja i meni i svim ostalim vijećnicima, da situacija još uvijek nije sigurna po naše zdravlje, u cilju zaštite zdravlja moje obitelji, a i mog osobno, molim da osoba koja će doći u moj dom pripremiti uvjete za održavanje sjednice, dođe u opremi u kojoj će osigurati da neće kontaminirati moj dom, te da sa sobom, pored opreme, donese i potvrdu da nije zaražena virusom COVID 19 ne starijom od 24 sata.

Ukoliko navedeno ne ispunite, smatrat ću da mi nisu omogućeni uvjeti da prisustvujem navedenoj 21. sjednici Županijske skupštine Zadarske županije, a što za posljedicu može imati moj zahtjev za poništenjem iste, kao i eventualno na sjednici donesenih odluka.

RANIJE Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač smatra kako drugi razlozi stoje iza odluke o održavanju Županijske skupštine preko online platforme Zoom, koja je donesena unatoč unatoč tome što se ograničenje broja okupljenih na jednom mjestu ne odnosi na sjednice predstavničkih tijela.

- Sramotno je ovo što radite da sazivate on line sjednicu isključivo iz razloga kako bi se izbjegla pitanja i rasprava, zaštitili kriminalci koji su otuđili županijski novac od javnog prozivanja, naveo je Pupić Bakrač u kratkom priopćenju za medije kojeg je završio citatom utemeljitelja psihoanalize Sigmunda Freuda: "Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida".

Pupić Bakrač podsjeća kako u odluci Stožera civilne zaštite RH jasno stoji kako se protuepidemijske mjere zbog epidemije koronavirusa ne odnose se na: profesionalne umjetničke izvedbe i programe; kino projekcije; vjerske obrede; izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima; te sjednice predstavničkih tijela.