Glas o zapošljavanju sina zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zadar, dospio je i do Njemačke. Iz zemlje u koju su brojni Hrvati otišli u potrazi za boljim uvjetima života, javio nam se jedan od njih, Zadranin Marko Jablan. Ovaj profesor hrvatskog jezika i književnosti u grupi simboličnog naziva "imigranti" okupio je svoje bivše sugrađane, danas raštrkane diljem svijeta, kako bi uputili pozdrave ravnatelju.

Reakcija je to i na njegovu izjavu "Gdje bi trebala moja ili Vaša djeca raditi? U Njemačkoj? Nije problem ako je to tako, ali čemu to?", koju vide kao omalovažavanje. Ironično su mu stoga uputili pozdrave i poruke od "sinova i kćeri" iz Njemačke, Irske, Švicarske, Ukrajine, Luksemburga, Nizozemske, pa čak i s broda koji plovi na južnom Atlantiku. "Zbog vas smo otišli", navodi se na jednom od transparenata.

Jablan ističe kako oni nisu usmjereni prema dr. Karucu kao pojedincu, u čije znanje i rad ne sumnja, već kao predstavniku mentalnog sklopa kakav već dugo vlada u Hrvatskoj.

- Na transparentu šaljemo pozdrave od kćeri i sinova koje je rastjerao, skupa s nekićima, donovima i lokalnim šerifima. Dosta je toga da se prepucavamo s floskulama prema kojima je politika kriva i tu se ništa ne može promijeniti, što dovodi do razmišljanja "Svi su, pa zašto ne bih i ja?!". Nisu svi u tome, nije moja majka kao ni obitelji koje su morale napustiti zemlju, poručio je Jablan, ljut zbog izostanka reakcije na brojne slučajeve nepotizma u Zadru i ostatku Hrvatske.

Pokušali smo doći i do komentara liječnice, koja je zbog bodova na razgovoru ostala bez specijalizacije, no nažalost nismo uspjeli. Pod njezinom imenom na našem je portalu ostao komentar: "Doviđenja, Zadar".