"Tresla se brda, rodio se miš". Ovim bi se riječima mogao opisati ishod novog natječaja Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom pod vodstvom pročelnika Tomislava Korone.

Radi se o spornoj parceli na Dračevcu, koju čini sedam čestica ukupne površine 5 tisuća m2. Podsjetimo, postupak prodaje privremeno je bio zaustavljen nakon što je jedna zadarska obitelj Općinskom sudu podnijela prijedlog za uknjižbu na jednu od tih sedam čestica. Prijedlog je ekspresno odbijen, nakon čega je Grad postupak vratio na Gradsko vijeće, koje je bez prisutnosti oporbe dalo odobrenje za prodaju.

- U svezi Vašeg upita o rezultatima natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Zadra, objavljenog dana 07. studenog 2020. godine, izvješćujemo Vas kako je zaprimljena jedna ponuda pristigla izvan roka za dostavu ponuda, te kao takva nije uzeta u razmatranje, slijedom čega je Povjerenstvo konstatiralo da nije zaprimljena niti jedna valjana ponuda, odgovor je na novinarski upit.

Nije poznato ime zainteresiranog kupca koji u 15 dana trajanja natječaja nije stigao podnijeti ponudu za neizgrađeno građevinsko zemljište vrijedno 3.080.000 kuna.