U Zadru se oglašava Advent u Zagrebu, u Splitu je upaljena prva svijeća došašća u organizaciji tamošnje TZ i postavljena pozornica za program Adventa, a u Zadru čemo još malo pričekati. 

Takav odgovor smo dobili od Ante Galića iz TZ Grada Zadra koji nam je rekao kako su oni isplanirali kvalitetan program u skladu sa tada važečim mjerama, kojega je u međuvremenu radi izmjenjenih Covid okolnosti prema odlukama i preporukama Stožera postalo nemoguće realizirati. 

Međutim, ni prva svijeća nije službeno upaljena, kao što nema adventskog vijenca na Trgu Petra Zoranića. Pa nije valjda da se zbog epidemioloških mjera zaštite zaboravilo na taj običaj, odnosno značaj o tome što Advent zapravo je.

Jučer je bilo živahno na Trgu - stigle su zlatne saonice, postavljena je velika kuglica - kao blagdane atrakcije o trošku TZ Grada Zadra. Sadržaji koji će privući djecu, kada ih roditelji izvedu u šetnju po gradu.

Je li to Đir po Gradu? Ili je sve to korona prosinac za koji nitko u Zadru ne želi preuzeti odgovornost? Upit smo poslali gradskoj vlasti na Trgu.