Novim okolnostima u kojima je zabranjen rad ugostiteljskim objektima među prilagodili su se neki zadarski restorani. Među prvima od njih je restoran Zadar Jadera, koji je omogućio dostavu svojih specijaliteta preko aplikacija Glovo i Wolt ili osobno, uz preuzimanje u restoranu na adresi, Ulica Brne Krnarutića 4, na Poluotoku kod crkve sv. Krševan.

- Prilagodili smo se trenutačnom vremenu i zatvorenim restoranima, te da želimo našim gostima ponuditi kvalitetnu uslugu i uživanje u našim specijalitetima. S ponudom ovih jela htjeli smo ponuditi domaću hranu pripremljenu od lokalnih namirnica po pristupačnim cijenama. Ova jela spremam na način kako ih je kuhala moja nana i moja mama, kaže šef kuhinje Petar Pupovac.

Uz ponudu domaćih jela naravno mogu se naručiti i ostala jela s jelovnika kao što su Grdobina s povrćem na dalmatinski, Grdobina s pršutom na žaru, razna mesna jela i ostali specijaliteti.

- Unatoč situaciji važno nam je barem na ovaj način biti prisutni, te omogućiti našim gostima da iako ne mogu doći do nas u restoran mogu i dalje jesti naše specijalitete, kaže voditelj restorana Antonio Kinda.

Odlučili smo i sami isprobati dio ponude restorana, a odlučili smo se za marende koje su nam se činile izvrsnim za ovo doba kada osjećamo prvu hladnoću, koje se mogu podjednako uspješno konzumirati kod kuće, ali i negdje "s nogu", uz minimum pribora.

Naručili smo pašticadu, gulaš, buncek, sarme te dva riblja jela. Dalmatinska pašticada poznata je kao specijalitet restorana, a ni ovog nas puta nije razočarala, naravno, u kombinaciji s njokima. Sarma je servirana s kiselim kupusom, kao i buncek, ali i pire krumpirom, dok su nas posebno oduševili domaći pljukanci uz juneći gulaš. Naravno, zimska marenda nezamisliva je bez bakalara bianco, dok smo za drugo riblje jelo prvi put kušali - brudet od srdela s palentom. Svako od tih jela servirano je toplo, bilo je ukusno i u količini dovoljnoj za nasititi i najgladnije članove redakcije.

Hranu smo naručili preko aplikacije Wolt, no isto možete napraviti i preko Glova, ili na dobri stari način - telefonskim pozivom na broj 023/251-859. Radno vrijeme restorana je od 11 do 22 sata, no ako ste gladni ne čekajte ni sekunde, nego naručite jedno od ovih ili drugih jela, koja se mogu razgledati na web stranici restorana.

Restoran Zadar - domaća kuhinja
Dalmatinska pašticada s njokima 56 kn
Juneći gulaš s domaćim pljukancima 40 kn
Buncek & kiseli kupus 40 kn
Sarme, kupus & pire krumpir 40 kn
Brudet od srdela & palenta 38 kn
Bakalar bianco 58 kn