Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 48 i 34 godine, koje se sumnjiči za više kaznenih djela.

Policija je ovaj dvojac povezala s napadom koji se dogodio u u petak poslijepodne na benkovačkom području, u blizini autoceste A1. Tamo je kraj svog auta stajao 48-godišnjak s kojim od ranije imaju neriješene nesuglasice. Došli su do njega, te ga fizički napali i pritom lakše ozlijedili. Osim udaraca uputili su mu i ozbiljne prijetnje smrću, koje su kod njega izazvale strah i bojazan za vlastitu sigurnost. Napadnuti muškarac uspio je pobjeći s mjesta događaja, a njegovo odsustvo napadači su iskoristili kako bi mu iz vozila otuđili torbicu s dokumentima.

Ubrzo, po zaprimljenoj dojavi, policijski službenici Policijske postaje Benkovac uhitili su 48-godišnjaka i 34-godišnjaka te ih doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kaznena djela tjelesne ozljede, prijetnje i krađe obojica su jučer predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja sudac istrage ih je zadržao u istražnom zatvoru. 

U sklopu kriminalističkog istraživanja kod 48-godišnjaka je pronađeno nekoliko komada streljiva te metalni prigušivač koji su mu oduzeti te se protiv njega podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Pištolj nije pronađen.