U utorak je građanin policijskim službenicima predao jednu ručnu bombu, koju je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Zadarska policija podsjeća građane: 

- Dragovoljna se predaja odnosi na sve vrste oružja, no naročito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje... Isto tako, moguće je predati i tzv. legalno oružje, koje građani posjeduju bez valjanog odobrenja odnosno dozvole. Nadalje, pozivamo i apeliramo se na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Posebno napominjemo da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo, stoji u priopćenju.

Time je zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je još važnije, sve su potencijalne opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.