U Zadru je sinoć u 57. godini života, nakon duge bolesti, preminuo fra Ante Kekez, gvardijan Samostana sv. Frane.

Rođen je 1964. godine u Hrvacama. Nakon završene osnovne škole pohađao je sjemenište u Zadru te studij teologije u Makarskoj, Zagrebu i Rijeci. Mladu misu prikazao je 1990. godine u crkvi Gospe Žalosne u Hrvacama, nakon čega odlazi na magisterij na franjevački univerzitet Antoniana u Rimu.

Zadrani ga pamte kao dugogodišnjeg župnika u crkvi Presvetog srca Isusovog na Voštarnici, gdje je došao nakon službovanja u Puli. Potom je četiri godine bio u Samostanu sv. Križa na Krapnju - Brodarici kod Šibenika, pet godina u Franjevačkom samostanu i crkvi sv. Frane na Poljudu, te od 2012. upravitelj Franjevačkog samostana sv. Duje u Kraju na otoku Pašmanu. Smrt ga je zatekla na mjestu gvardijana Samostana sv. Frane u Zadru.

Nedavno je u emisiji Radija 057 "Stvoreni za nebo" govorio o krizi i pandemiji koronavirusa.

- U ovakvim situacijama možemo uvidjeti svoju krhkost i manjkavost, kao i ovoga svijeta koji predstavlja jedinu zajedničku kuću. U pravilu, ne smije biti ekonomija dominantna jer se čovjek u njoj pogubi zaboravivši na solidarnost s bližnjim i s čovjekom u potrebi. Tolike krize prođu kroz život pa će i ova. Poslije ove krize razbistrit će se stvarnost na globalnoj i individualnoj razini kad je u pitanju dobro čovjeka, budućnost zajedničke kuće i ovoga svijeta, rekao je tom prilikom.

Svoja razmišljanja pretočio je u nekoliko knjiga: Petica u školi evanđelja, U školi Padovanaca, Duhovne misli sv. Ivana Pavla II.: jubilejski memorijal (25)...