Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru oslobodio je optužbe 33- i 54-godišnjakinju iz Bibinja da su u srpnju 2018. godine u zadarskom trgovačkom centru počinile djela prekršaja nasilja u obitelji i remećenje javnog reda i mira na štetu svoje zaove. Prema policijskom izvještaju, optužene su počinile prekršaj narušavanja javnog reda i mira na način da je prvookrivljena svoju zaovu bez ikakvog povoda s leđa šakom udarila u potiljak, da bi joj kasnije prišla i šakom je udarila u lice, dok ju je drugookrivljenica više puta udarila torbicom po glavi.

Prvookrivljenica je izjavila da se ne osjeća krivom, te da joj je njezina zaova na pokretnim stepenicama centra izvrijeđala i prijetila da će joj malodobno dijete biti oduzeto, nakon čega su se međusobno počupale za kosu. Smatra da je policija sačinila optužni prijedlog koji ne odgovara stvarnom događanju toga dana. Drugookrivljenica, odnosno majka optužene pokušala ih je razdvojiti, no u tome nije uspjela, a čupanje i cijeli incident završio je kada je došao muž njezine kćeri koji ju je uhvatio za ruku i pokušao odvojiti od svoje sestre.

Kako dokazi provedeni tijekom postupka ne podržavaju tvrdnju optužbe da bi okrivljenice počinile prekršaj na način kako je to činjenično navedeno u optužnom prijedlogu te je u nedostatku drugih dokaza, a primjenom načela "in dubio pro reo", Sud okrivljenice oslobodio optužbe.