Nakon dugih sedam godina na Općinskom sudu u Zadru okončan je sudski postupak kojeg su protiv Pevex pokrenuli nekadašnji vlasnici tog trgovačkog lanca, supružnici Zdravko i Višnja Pevec, te njihovi sinovi Danijel i Davorin Pevec.

Oni su od Pevexa, kao pravnog sljednika Peveca, tražili da im isplate naknadu od 14.000 eura mjesečno za korištenje poslovnog prostora, odnosno dijela nekretnine u Zagrebačkoj ulici, iz kojeg su izbačeni nakon otvaranja stečaja 2009. godine. Četiri godine nakon, zatražili su i da se Danijelu i Davorinu Pevecu u posjed preda ta nekretnina slobodna od stvari i osoba.

No, iskazima svjedoka utvrđeno je da je Pevec izašao iz tog poslovnog prostora još u travnju 2011. godine što je, kako je u obrazloženju presude istaknula sutkinja Sonja Miljak, notorna činjenica jer je tada nesporno zatvoren salon namještaja na toj adresi. Ništetnim su proglašeni ugovori o najmu i darovanju nekretnine, kojeg su priložili tužitelji, a zbog kojih je Pevex odgovorio protutužbom.

Stoga je sud utvrdio kako tužitelji nemaju vlasnička niti druga stvarno pravna ovlaštenja da bi bili aktivno legitimirani na podstavljanje svojih zahtjeva. Sada moraju naknaditi Pevexu visoki parnični trošak u iznosu od 364.087,50 kuna.

Tijekom postupka 2018. godine provedeno je i vještačenje kojim je utvrđeno kako se taj prvi prodajni salon Peveca nalazi u zapuštenom i derutnom stanju.