Planinarsko društvo Paklenica šokiralo je jutros javnost objavom fotografija iz planinarskog skloništa Vlaški grad.

- Ovako ovog vikenda izgleda planinarsko sklonište Vlaški grad. Sklonište koje su 5 godina mukotrpno gradili članovi PD Paklenice i koje je dobilo nagradu za najbolji planinarski objekt u 2019. godini. Sklonište je trenutno zatrpano plastičnim bocama, neuredno, odvod sudopera je zaštopan ostatcima hrane i kave, a dimnjak je začepljen izgorenom plastikom. Otvorenu hranu i zdjelu punu mesa i masnoće koja očito danima čeka neke izgladnjele planinare suvišno je i komentirati. Pitamo se što bi tek bilo da u skloništu ne stoji veliki natpis "NE OSTAVLJAJ NIŠTA ZA SOBOM". Neshvatljive su nam osobe koje su bez trunke muke i truda, besplatno dobile na korištenje objekt s najboljim pogledom u Republici Hrvatskoj i onda se prema njemu ovako odnose, navodi se u njihovoj objavi.

Iz PD-a Paklenica ističu kako je stanje u planinarskim skloništima na južnom Velebitu trenutno takvo da ozbiljno razmatraju mogućnost zaključavanja svih planinarskih objekata i njihovo korištenje isključivo uz prethodnu najavu.

- Vlaški grad će ostati ovakav do idućeg vikenda kada će skupina volontera potrošiti svoje slobodno vrijeme da bi, još jednom očistila nečije tuđe smeće.