Trener Zadra i hrvatski izbornik Veljko Mršić pred nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo pozvao je na okupljanje 17 igrača, od kojih će 14 otputovati na tzv. "balon" u Istanbulu. Među pozvanima je i troje Zadrana, 26-godišnji Dominik Mavra, koji je za reprezentaciju debitirao prošle godine, igrač Krke Rok Stipčević i igrač Splita Pavla Marčinković. Kad se gleda po klubovima koji daju reprezentativce, najviše ih je iz Splita (Marčinković, Vranković, Perković), dvoje je iz Cibone (Drežnjak, Prkačin), a Mavra je jedini iz Zadra. Od stranih klubova, dvojicu daje i talijanski Sassari (Bilan i Krušlin).

Novi ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo zapravo je boravak u "balonu" po izuzetno strogim pravilima kako se ne bi riskiralo zdravlje igrača, trenera, sudaca i ostatka delegacija. Naši će se reprezentativci tako kretati samo od hotela do dvorane i nazad, u posebnom autobusu i bez interakcije s bilo kim van vlastite delegacije, osim naravno, za vrijeme službene utakmice.

Izbornik Mršić kaže kako je u ovom trenutku usmjeren samo na jedan cilj: odlazak na Europsko prvenstvo.

- Očekujem da pružimo dobre utakmice i, s obzirom na dobar ishod prošlih prozora, cilj nam je već sada osigurati plasman na Europsko prvenstvo. No, teško je planirati. Ima dosta nepoznanica, čeka nas još jedan krug testiranja na koronavirus prije polaska, vrlo je mali broj dana priprema i tek ćemo se na licu mjesta uvjeriti u snagu suparničkih ekipa. U ovom nas ciklusu očekuju utakmice protiv Turske i Švedske i šteta da je ovakva epidemiološka situacija jer s Turcima smo, naime, trebali igrati kod kuće, pred svojom publikom. Što se samog popisa igrača tiče, čekali smo s objavom popisa dok ne prođu prvi rezultati testiranja. Srećom, tek je mali broj igrača bio pozitivan, tako da su manje-više svi koje smo željeli na listi, rekao je Mršić.

Zanimljiva je i okolnost da reprezentacija s izbornikom u Istanbul putuje već u ponedjeljak 23. studenog, dok se dva dana kasnije igra osmina finala Kupa Krešimira Ćosića, u kojoj će Zadar na gostovanje protiv Cedevite Junior ići vjerojatno bez Mavre, ali i Veljka Mršića, koji je na plaći u KK Zadar, a ne u HKS-u.

Popis igrača za kvalifikacije
Dominik Mavra (Zadar)
Pavle Marčinković (Split)
Rok Stipčević (Krka)
Roko Ukić (Cedevita Olimpija)
Roko Rogić (Mitteldeutscher)
Mateo Drežnjak (Cibona)
Antonio Jordano (Vrijednosnice Osijek)
Filip Krušlin (Sassari)
Ivan Ramljak (Slask)
Tomislav Gabrić (Astoria)
Roko Prkačin (Cibona)
Željko Šakić (Saratov)
Miro Bilan (Sassari)
Antonio Vranković (Split)
Marin Marić (Lietkabelis)
Ivica Radić (Anwil)
Toni Perković (Split)