U subotu oko 13 sati u Zadru na izlazu s autoceste A-1 policijski službenici PU zadarske Odjela kriminaliteta droga zaustavili su osobni automobil Jaguar zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnji hrvatski državljanin sa zagrebačkog područja koji do sada nije bio poznat policiji.

Prilikom kontrole vozilo je pregledano službenim psom Gana za detekciju droga Policijske uprave zadarske, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila.

Zbog sumnje da se u vozilu na skrivenom mjestu prevozi nepoznata vrsta droge, policijski službenici su od Županijskog suda u Zadru zatražili izdavanje Naloga za pretragu vozila.

Provedenom pretragom vozila, na skrivenom mjestu u posebno preinačenom prostoru unutar vozila, pronađeno je 5 PVC vrećica u kojima se nalazila zelene biljna materija karakteristična za drogu marihuanu ukupne težine oko 4 956 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu marihuanu. Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije policije, pronađena droga mu je oduzeta kao i vozilo s kojim je vršio prijevoz.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisanih u članku 190. Kaznenog zakona, 19-godišnjak je  noćas uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio mu je istražni zatvor po osnovi postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost ponavljanja kriminalne aktivnosti. Isti može trajati do mjesec dana od dana uhićenja mlađeg punoljetnika.

 

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.  Naime, kod njega je pronađeno i oduzeto oko 163,1 gram marihuane, pakiranih u pojedinačne manje količine. Protiv 41-godišnjaka, također, otprije nepoznatog policiji, državnom se odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Podsjetimo i da je u sklopu kriminalističkog istraživanja nad 43-godišnjakom zaplijenjeno preko 23, a nad 41-godišnjakom 8 kilograma marihuane. S novim subotnjim "ulovom", zadarska se policija može pohvaliti kako je ovog vikenda zaplijenila 37,6 kilograma ove droge. Zanimljivo je da nitko od trojice uhićenih muškaraca policiji otprije nije bio poznat zbog kaznenih dijela povezanih s narkoticima.