Jednom je 40-godišnjaku jučer bio Petak 13. u 13 sati, kada ga je na DC-8 u Murvici  zaustavila prometna policija u osobnom vozilu marke Volkswagen bez registarskih oznaka. U redovnom nadzoru policija je ustanovila kako 40-godišnjak vozi prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima.

Vozač je isključen iz prometa, uhićen te priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Zbog sumnje u tehničku neispravnost vozila, obavljen je izvanredni tehnički pregled automobila, gdje je potvrđena tehnička neispravnost (neispravnost-oštećenje pneumatika).

Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama policijski službenici su od 40-godišnjaka, privremeno oduzeli osobni automobil.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje prije stjecanja prava, istek važenja prometne dozvole, tehnička neispravnost vozila), prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu (upravljanje vozilom bez obveznog osiguranja), 40-godišnjak je jučer priveden na Općinski sud u Zadru, Prekršajni odjel. Tamo mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana do okončanja postupka, te je predan u Zatvor u Zadru.

Također od strane Carinske uprave protiv njega je podnesen Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz čl.132 Zakona o trošarinama (kao pogonsko gorivo koristio loživo ulje).

Nesavjesni vozač je recidivista, učestali počinitelj prometnih prekršaja, koji u prethodnom vremenskom razdoblju ima osam pravomoćnih sudskih odluka zbog činjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.