Alkohol i agresija carevali su u dva kafića u ulicama koje nose ime "oca Domovine" Ante Starčevića. Prema informacijama iz Operativno-komunikacijskog dežurstva PU zadarske, jučer su se dogodila dva incidenta koja se vode kao narušavanje javnog reda i mira, a počinitelji su još nedostupni.

Prvi incident se dogodio u kafiću u Ulici Ante Starčevića 31 u Zadru, a drugi u istoimenoj ulici, u kafiću na broju 12 u Benkovcu.

U zadarskom slučaju glavnu ulogu je imala pijana žena koja je prijavljena da je oko 16 sati psovala goste, razbila čaše i pivske boce udarcem u stol te se udaljila.

Iako policija zna kako se radi o 26-godišnjaku iz Benkovca, oni ga još nisu priveli. On je sinoć u 23.30 sati, nakon što je konobarica objavila da je radno vrijeme isteklo, oglasio se izjavom kako neće njemu nitko naređivati kad će napustiti kafić. Nakon što je razbio dvije čaše i pobacao sjedalice, ipak je otišao. Naknadno saznajemo da je muškarac pronađen tijekom sljedećeg jutra te je dobio Optužni prijedlog radi narušavanja javnog reda i mira.

Treći slučaj pijanstva dogodio se u 1.45 sati u Zadru, točnije u Skradinskoj ulici. Policija je zatekla mlađeg muškarca koji je vikao i galamio te puštao neartikulirane glasove. Umjesto na otriježnjenje zbog alkohola u krvi koji mu je izmjeren na 1.34 promila, mladić u dobi od 29 godina, odvezen je u bolnicu zbog visokog tlaka. Policija ga ja otpratila na Hitni bolnički prijem gdje je zadržan na liječničkoj opservaciji pa bi se s nalazom trebao vratiti policiji zbog optužnog prijedloga za narušavanje javnog reda i mira.