Nakon što je prije godinu dana propao prvi pokušaj Grada Zadra za prodaju prostorija nekadašnjeg HAK-a na Relji, ta se nekretnina sada prodaje u paketu s pet poslovnih prostora u prizemlju susjedne kuće na adresi Ljudevita Posavskog 1 i 3.

Vrijednost parcele površine 1.796 m2, na kojoj se nalaze prijemni ured, mehanička radiona, praona te dvorište, procijenjena je na 5.870.000 kuna, a poslovnih prostora (64 m2, 45 m2, 38 m2, 24 m2 i 64 m2) na 2.442.000 kuna. Stoga, ukupna cijena nekretnina koje se prodaju ZAJEDNO iznosi 8.312.000 kuna, označeno je velikim slovima u novom natječaju Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom.

Kada je prošle godine prodaja zemljišta s kojeg je 2018. godine iseljen HAK, bila predmetom rasprave gradskih vijećnika, među ostalih zbog nedovoljne kvadrature za stambenu gradnju jer u natječaju nema susjedne parcele, resorni pročelnik Tomislav Korona objasnio je kako je taj objekt opterećen različitim plombama te će u prodaju ići kada se sudski raščisti vlasništvo. Sada se prodaje dio te, grafitima išarane kuće, dok ostatak (prvi kat) čine privatni stanovi.

Za 15 dana bit će poznato tko je zainteresiran za kupnju takvog paketa nekretnina, čija je prodaja oglašena i u nacionalnim medijima.