Općinski sud u Zadru oslobodio je optužbi četvoricu muškaraca koji su na sudu završili zbog narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način na terasi restorana "Kotarina" u Viru. Dogodilo se to 5. ožujka 2019. godine za vrijeme održavanja završne večeri virskih maškara, kada su se optuženi nalazili na šanku navedenog restorana u blizini stola za kojim je sjedio načelnik općine Vir Kristijan Kapović.

Kako stoji u ovoj oslobađajućoj sudskoj presudi, jednog od optuženika teretilo se da je prišao načelniku Kapoviću i rekao da se želi fotografirati s njim, a nakon što je to učinio, rekao mu je "jesi go*no, ali si moje go*no". Kada se Kapović od njega odmaknuo, muškarac je počeo vikati i krenuo prema njemu u namjeri da ga udari, te je u tom trenutku došlo do međusobnog naguravanja između sudionika, a zatim i do fizičkog obračuna u kojem su se udarali šakama. U namjeri da spriječe daljnji sukob prišli su im zaštitari firme "Vir zaštita", a prilikom njihovog postupanja netko od sudionika tučnjave jednog od njih je uhvatio za vrat i bacio na pod, a drugog gurnuo, pri čemu je taj zaštitar primio dva udarca u predjelu glave. Nakon incidenta, napadači su pobjegli iz restorana.

Dvojica sudskih svjedoka nisu mogli identificirati osobe koje su sudjelovati u tučnjavi - i to iz tri glavna razloga. Prvi je bio fokusiran na pozornicu i osiguranje pjevača Mladena Grdovića koji je te večeri održavao koncert, dok drugi svjedok tvrdi da "nije mogao vidjeti ili prepoznati osobe koje su se naguravale jer su bile maskirane", niti je išta "čuo jer je bila pojačana glazba".

Stoga i nakon sudskog postupka ostaje sporno tko se naguravao, odnosno tko je od prisutnih gostiju lokala narušavao javni red i mir. S obzirom na nedostatak drugih relevantnih dokaza, sud je u sumnji odlučio u korist okrivljenika primjenom načela "in dubio pro reo" i donio oslobađajuću odluku. Shodno tome odlučeno je troškovi prekršajnog postupka padaju na teret proračunskih sredstava.