Bivši sportski direktor i aktualni team manager Košarkaškog kluba Zadar, Branimir Longin (42), osuđen je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru zbog incidenta koji je javnosti dosad bio nepoznat, iako je od njega prošlo više od godinu dana.

U obrazloženju presude, donesene još početkom godine a javno objavljene tek jučer na e-oglasnoj ploči, navodi se kako je Longin narušio javni red i mir 3. srpnja 2019. godine oko 22 sata na terasi caffe bara u uvali Mala Lamjana u Kalima, na način da je prišao 47-godišnjaku, koji je sjedio za drugim stolom, i obratio mu se riječima „sad ćeš dobiti pič** ti materina". Otvorenim dlanom desne ruke udario ga je u lijevi obraz, nakon čega je uzeo ortopedsku štaku, kojom se 47-godišnjak služi, te je bacio prema njemu, pogodivši ga u desno rame. U daljnjem narušavanju javnog reda i mira Longina su spriječili drugi gosti lokala, nakon čega je sjeo na motor i otišao. S ovakvim ponašanjem prouzročio je uznemirenost kod prisutnih, ističe se u presudi protiv jednog od čelnih ljudi KK Zadar.

Longin se nije odazvao na dva poziva suda, pa je napadnuti 47-godišnjak u njegovoj odsutnosti svjedočio kako ga je "ničim izazvan tresnuo u glavu i gurnuo, uslijed čega je pao sa sjedalice, a bio je na štakama". Upitan izjavljuje da nije siguran, ali misli da ga je Longin vrijeđao.

- Želim sve ovo zaboraviti, a bilo bi lijepo kad bi mi se ovaj gospodin ispričao, rekao je 47-godišnjak. Događaj su potvrdila i dvojica koja su s njim te večeri bila u društvu.

Iste večeri događaj je prijavljen i policiji, pa se postavlja pitanje zbog čega javnost nije doznala ove informacije kroz njihova redovna izvješća u danima koji su slijedili. Na takvu primjedbu iz PU zadarske ističu kako je obrada trajala do 19. srpnja.

Prilikom izricanja kazne od 675 kuna, sutkinja Lorinda Tolić je Longinu kao olakotnu okolnost uzela njegovu dosadašnju neosuđivanost, dok otegotnih nije našla.