Nakon priopćenja dvojice oporbenih vijećnika (Fuzula i Sikirića) Općinskog vijeća Bibinje, na temu rješevanja problema kamenoloma, oglasili su se iz same Općine.

- Ovim putem želimo izvijestiti javnost, posebice naše stanovnike Općine Bibinje, da poduzimamo sve pravne radnje i sudjelujemo u svim pokrenutim postupcima pred nadležnim državnim institucijama i sudovima da se onemogući i spriječi daljnji nezakonit rad trgovačkog društva Lavčević d.o.o. na eksploataciji kamenoloma na lokaciji Sridnjak.

O svim relevantnim odlukama vezano za netom iznijeto postupanje ćemo izvijestiti javnost čim zaprimimo odluke nadležnih institucija, navodi se u kratkom priopćenju. Teško da će se političkim pritiskom, kao i brzom reakcijom opinara, riješiti taj dugogodišnji problem Bibinjaca. I prošle godine isti su vijećnici prijetili blokadom kamenoloma.

Kamenolom u Bibinjama kao da je pod zaštitom svih nadležnih, a osobito inspekcijskih službi koje nisu reagirale kada je kemenolom radio ilegalno, a to je bilo u razdoblju od osam godina.

Iako je kamenolom s radom trebao prestati prije 20 godina, on je izbačen županijskim planom iz 2006. godine, da bi se njega vratio 2014. godine.

Tada na scenu stupa Ministarstvo gospodarstva koje ne da im je dalo koncesiju do 2022. godine, već je namjerava i produžiti do 2035. godine.