Iz PU Zadarske izvijestili su o nekoliko događaja opasne prometne nekulture i divljanja u prometu kojeg je izvela dvojica mlađih vozača.

Sinoć oko 20.30 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru u prometu je uhvaćen 29-godišnji vozač s izrečenim zaštitnim mjerama zabrane upravljanja B kategorijom i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla. On je vozio osobni automobil Volkswagen Golf, a uslijed nepropisnog pretjecanja izazvao je prometnu nesreću kojom prilikom je udario u drugo vozilo i pričinio materijalnu štetu, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.

Nakon toga je oko 20,40 sati u Vukovarskoj ulici zbog neprilagođene brzine izazvao drugu prometnu nesreću kada je vozilom sišao s kolnika i udario u betonski zid. Ni to ga nije zaustavilo jer je opet nastavio vožnju te ga je interventna policija pronašla u Polačkoj ulici. Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije policije.

Pružena mu je liječnička pomoć u OB Zadar gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozlijede. Nad njim je izvršeno alkotestiranje kojom prilikom mu je očitana koncentracija alkohola od 0,53 g/kg dok je testiranje na droge odbio. Nad 29-godišnjakom je u tijeku kriminalističko istraživanje, navodi se u biltenu iz PU zadarske.

Nesvakidašnji događaj zadarska policija je imala prije dva dana, kada se iza 14 sati u Gornjem Karinu vozač osobnog automobila Peugeot splitskih registarskih oznaka, nije zaustavio na znakove koje su mu davali policajci.

Oni su ga zaustavljali jer je, poslije se ustanovilo, 33-godišnji vozač upravljao vozilom brzinom od 143 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h.

Policija ga je pokušala zaustaviti, a on je nastavio vožnju unatoč upozorenjima svjetlosnim i zvučnim signalima. Ubrzo je zaustavljen i izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg te mu je u vozilu pronađena drvena palica koja mu je oduzeta.

Vozač je uhićen te doveden u službene prostrije policije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Policija ga je privela na Prekršajni odjel Općinskog suda uz više  optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja prekoračenja brzine, vožnje pod utjecajem alkohola te nepostupanju po naredbi policije.