Nakon što je Joso Nekić izrekao odlučno NE ponovnoj kandidaturi za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a, posve je izvjesno da bi to mogao biti Šime Erlić.

On će u petak predati svoju kandidaturu za unutarstranačke izbore koji će se održati 22. studenoga kada se na godinu dana biraju čelnici lokalnih organizacija. Oni će biti nositelji lokalnih izbora.

Za proljetne izbore koji su zbog korona epidemije odgođeni, nakon što je za predsjednika HDZ-a izabran Andrej Plenković, bilo je više kandidata koji su imali ambicije natjecati se za mjesto predsjednika zadarskog HDZ-a. S obzirom na to da je Erlić, dosadašnji tajnik i dokazani kadar HDZ-a, dobio stranački "blagoslov", još se ne zna hoće li se oni ponovno izložiti izbornom modelu jedan čovjek - jedan glas. Ali će se vrlo vjerojatno javiti za jedno od tri mjesta potpredsjednika. Rok predaje kandidatura s 10 potpisa je do petka.

Istog dana birat će predsjednik Županijske organizacije HDZ-a s potpredsjednicima. Za sada je poznat samo jedan kandidat - Božidar Kalmeta, dugogodišnji predsjednik županijskog HDZ-a.

Dva tjedna poslije, HDZ će imati izbore za članove općinskih, gradskih i županijskog odbora.