Primarijus dr. Marijan Kovačić, šef i jedan od najboljih stručnjaka otorinolaringologije u zadarskoj bolnici, od polovice prošlog mjeseca službeno je u mirovini.

Gotovo sutradan, dr. Kovačić je nastavio raditi na pola radnog vremena prema ugovoru o radu kojeg je s njim sklopio ravnatelj Opće bolnice, dr. Željko Čulina. On je dr. Kovačića prije nešto više od dvije godine na osnovu javnog natječaja izabrao za šefa odjela ORL, iako se znalo da neće do kraja završiti mandat. Ravnatelj bolnice danas nam je rekao kako će do raspisivanja novog natječaja imenovati vršitelja dužnosti voditelja odjela. Prema njegovim riječima, odjel funkcionira jer posao organizira dosadašnji zamjenik dr. Zoran Kranjčec.

Odjel ORL, na kojem dežurstvo od 24 sata pokriva šestero specijalista (bez umirovljenih specijalista koji rade pola radnog vremena), ponovno je izmješten. Prostor tog odjela pretvoren je u Covid odjel, a otorinolaringologija je izmještena na Ginekologiju, što dodatno otežava organizaciju posla. Uz dr. Kovačića, na pola radnog vremena radi i dr. Mladen Srzentić, a natječaj je raspisan za dr. Elianu Krstić, stručnjakinju za uho koja je u istom statusu.