Gradska uprava pojačava se za još dva radna mjesta koja su otvorena u Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom i Odjelu za komunalne poslove. U tijeku je natječaj za radno mjesto višeg stručnog suradnika za promet te višeg savjetnika za gospodaranje zemljištem. Rok prijave je do 9. studenog.

Za višeg stručnog suradnika I vrste za održavanje nerazvrstanih cesta, uređaja i prometnog sustava traži se godinu dana radnog iskustva i diploma tehničke struke - građevine. Najvažniji posao budućeg zaposlenika gradske uprave bit će izrada rješenja o odobravanju izvođenja radova na javno-prometnim površinama. Buduća službenica ili službenik imat će u opisu posla nadzor rada koncesionara te fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju djelatnost prometa i cesta temeljem ugovora. Ona ili on bit će odgovorni za zakonitost i učinkovitost obavljenih radova, što god to značilo.

Radi se o stalnom radnom mjestu koje, međutim, nije bio predviđen planom prijema u službu Grada Zadra za ovu godinu. Pročelnik Robertino Dujela u taj plan je stavio jednog prometnog i jednog komunalnog redara, ali je zbog štednje odustao od komunalnog redara.

Pročelnik Tomislav Korona planirao je zapošljavanje na radno mjesto višeg savjetnika za poslove gospodarenja zemljištem, osobu koja će  -  voditi imovinsko pravne postupke oko gradskog zemljišta, a među ostalim će voditi i poslove uknjižbe. Za to se traži četiri godine radnog isustva i pravnička diploma.

Iako je zbog korona krize bila zabrana zapošljavanja, očito je da ona više ne važi pa će gradska uprava "nabubriti" za još dvoje zaposlenih za koje će se valjda naći i mjesta za stolom u Gradskoj vijećnici u kojoj je početkom godine bilo 177 zaposlenih, a u planu zapošljavanja još osmero.